NIEUWSBRIEF DE VIJF SLAGEN

EXTRA UITGAVE
MAART 2022

Periodiek nieuwsbrief | Nutstuinpark De Vijf Slagen | Amsterdam Zuidoost 

STORM RAAST OVER DE VIJF SLAGEN

Storm Eunice heeft haar sporen achter gelaten op De Vijf Slagen. Er is veel glasschade. Dat komt omdat tijdens de storm er van alles door de lucht vloog en dwars door de ruiten ging. Het terrein van De Vijf Slagen was tijdens de storm dan ook levensgevaarlijk.

Nalatigheid
Eén schuurtje werd in zijn geheel opgetild en omver geblazen. Een paar andere schuurtjes verloren hun daken. Ook blijkt nu maar weer: een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ondanks onze oproepen om bij het einde van het tuinseizoen alles op te ruimen, geen plastic tunnels te laten staan en om alles stormvast te maken, ondervinden tuinders die dat niet gedaan hebben, nu de gevolgen van onder andere nalatigheid.

Schadeformulier
Heeft u ernstige schade? En bent u via de Bond van Volkstuinders verzekerd? Bij Edith Soemodihardjo kunt u een schadeformulier krijgen.
Tip voor alle tuinders: Niet verzekerd? Doe dat alsnog en vraag het via de Bond aan.

De eerste foto is overigens een 'cliffhanger' en heeft gelukkig niets met de storm te maken. Daarover in deze EXTRA NIEUWSBRIEF verder méér.

Hieronder foto’s die storm Eunice heeft aangericht op De Vijf Slagen:

2x Tuinruil

Beste tuinders van De Vijf Slagen. Wilt u van tuin veranderen? Bent u op zoek naar een nieuwe en mogelijk betere plek? Wij maken de volgende tuinruil bekend:

TUINRUIL 65 + 152
Tuinen 65 en 152 zijn beschikbaar voor tuinruil.
Geïnteresseerden dienen te voldoen aan de voorwaarden van tuinruil:

  • Altijd de jaarlasten op tijd hebben voldaan;
  • Altijd zelf (niet door derden) de tuin onderhouden hebben;
  • Altijd van onbesproken gedrag zijn geweest op De Vijf Slagen;
  • Twee jaar op het park tuinieren.

Informatie hierover kunt u verkrijgen bij Edith Soemodihardjo, tuinnr. 1. Aanvraag voor deze tuinruil kan tot 28 februari worden gedaan via: bestuur@devijfslagen.nl

Een zeer geslaagde en perfecte dag 

Bomen-snoei-weekend #1

Nadat storm Eunice vrijdagnacht uitgeraasd was, is zaterdagochtend om 10.00 uur een enthousiast team van vrijwilligers begonnen aan het bomen-snoei-weekend nummer 1. Onder het motto: “snoeien is groeien” wordt het groen rondom ons parkeerterrein flink gesnoeid. Dat is nodig voor onze veiligheid, maar vooral ook om het groen ‘lucht’ te geven om te kunnen groeien en bloeien én om verwildering tegen te gaan.

Vrijwilligers

Bomen- en plantenexpert Georgine Bom-Roosblad gaf aanwijzingen wat flink ingekort of zelfs verwijderd kon worden. Leden van de tuincommissie, het afdelingsbestuur en vrijwilligers hebben met ‘veel genoegen’ uitstekend werk verricht onder leiding van onze bomenexpert Marco en ons aller Bert die, eenmaal bezig, zijn kettingzaag niet meer losliet.


Gratis houtsnippers

Vandaag (zaterdag 19 februari) waren de populieren aan de beurt. Het team maakte twee stapels. Een stapel voor de grote, dikke takken en een stapel voor de kleinere takken. Dat deden ze om het straks voor de hovenier die deze takken gaat hakselen tot snippers, het makkelijker te maken. De populier-houtsnippers mogen alle tuinders gebruiken. Gratis en voor niets! En... OP = OP. Informeer bij Edith Soemodihardjo, Ronald Cordes of Marianne Goes wanneer de snippers klaar liggen, email: bestuur@devijfslagen.nl.


OPROEP - OPROEP - OPROEP
Wilt u ook de handen uit de mouwen steken? Ons tuinpark mooier en beter maken? Doe net als wij, wordt een actieve tuinder en help mee! Volgende week zaterdag 26 februari, van 10.00 tot 16.00 uur volgt deel 2. Geef u op bij Edith (tuinnr. 1 of via e-mail: bestuur@devijfslagen.nl), dan verzorgt zij ook uw lunch en er is koffie, thee en fris! Maar vooral: heel veel gezelligheid!
Bij slecht weer verplaatsen wij weekend #2 naar zaterdag 5 maart aanstaande.

Geïnteresseerd in mooie wilgentakken?

Speciaal voor onze tuinders die geïnteresseerd zijn in wilgentakken (vlechten van natuurlijke tuinafscheidingen) heeft het Bomen-snoei-weekend ook een stapel wilgentakken van fantastische kwaliteit verzameld. Een aantal takken heeft onze compostmeester Ronald Cordes nodig, maar de rest mag worden verdeeld onder onze tuinders! En ook hier geldt: OP = OP. Wist u dat elders een bosje wilgentakken al gauw vijf euro kost? Zijn onze wilgentakken op? Kijk na het weekend van 26 februari of 5 maart of er een nieuwe stapel ligt.

Fotoreportage Bomen-snoei-weekend #1

Het voorjaar komt er aan. Een mooi moment om nu te beginnen met uw tuin. Straks heerlijk tuinieren en genieten? Begin dan eerst met opruimen! Uw buren zullen u dankbaar zijn.
Het afdelingsbestuur.

Ronald Cordes

Voorzitter (tuin 137)

Jeroen de Ruijter

Penningmeester (tuin 77)

Edith Soemodihardjo

Nutstuinparkbeheerder (tuin 1)

Huibert Kloet

Marketingcommunicatie (tuin 109)

Marianne Goes

Secretariaat (tuin 34)

Colofon
De Vijf Slagen nieuwsbrief staat onder redactie van het bestuur en is met zorg samengesteld. Wij maken u erop attent dat deze nieuwsbrief geheel op vrijwillige basis en in vrije tijd geproduceerd wordt. Bijdragen en suggesties van leden zijn van harte welkom. Op de ledenpagina van onze website vindt u alle overige informatie en adressen. Aan het lezen en ontvangen van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Het bestuur neemt geen verantwoording voor verstrekte informatie in tekst en beeld van derden. Type-, zetfouten en wijzigingen onder voorbehoud. Copyright De Vijf Slagen 2022.

Volg ons op Facebook en Instagram

Aanmelden voor nieuwsbrief

Voor onze fans, verschijnt 6x per jaar (tuinleden ontvangen het automatisch)

Contact

Volkstuinpark De Vijf Slagen
Tafelbergweg 50
1105 BR Amsterdam


info@devijfslagen.nl
www.devijfslagen.nl