NIEUWSBRIEF DE VIJF SLAGEN

MEI 2023
Periodiek nieuwsbrief  |  Volkstuinpark De Vijf Slagen  |  Amsterdam Zuidoost

IMG 3495

Een daverend succes!

De plantjesmarkt van afgelopen 6 mei was een daverend succes, vooral de Surinaamse groenten werden goed verkocht. Er zijn voor een volgende keer wel verbeterpunten nodig, want de toeloop was te groot. Een domper op de feestvreugde is dat er bezoekers waren die het geduld niet konden opbrengen om even te wachten op hun beurt en met plantjes wegliepen zonder te betalen.

Bekijk hieronder de fotoreportage van onder andere: Renée Mourik Broekman, Vasanti Geestman, Elly Weggelaar en Marianne Goes.

Poster ALV voorjaar 2023 nutstuinvereniging de vijf slagen

Komt allen!

ALGEMENE
LEDENVERGADERING 
VOORJAAR 2023

Zaterdag 27 mei 2023 om 13.00 uur 

Indien u verhinderd bent, kunt u bij Edith #1 een machtigingsformulier ophalen.

Hek dicht!

In week 19 is er helaas weer bij een tuinder ingebroken en bij een andere tuinder is de knoflook uit de grond gehaald! Laten we er goed op letten dat het hek vanaf 20.00 uur gesloten wordt, ook al staan er dan nog auto’s op het parkeerterrein.

A Schermafbeelding 2023 05 20 om 17.31.01

Maak 'n goede beurt tijdens de tuinbeurt

De tuinbeurten draaien alweer ruim een maand, gaarne vóór 10.00 uur inschrijven, zodat er om 10.00 uur in één keer een uitleg en verdeling van de werkzaamheden gemaakt kan worden. Tijdens de tuinbeurten valt het op dat sommige tuinders ineens “spoorloos” verdwenen zijn. Anderen stoppen er zonder opgaaf van reden vroegtijdig mee. Wat vindt u? Is het nodig om over te gaan tot een registratie zowel aan het begin van een tuinbeurt als ook aan het einde van een tuinbeurt een handtekening? Gelukkig zijn er ook tuinders die van geen stoppen weten en zelfs tot ver na twaalven bleven om hun klus af te maken. Chapeau!

WhatsApp Image 2023 05 20 at 16.30.44

Wie doet dit?

Een onverlaat heeft deze afval gedumpt op de hoek van ons parkeerterrein. Waarom? Het dumpen van afval neemt helaas steeds vaker toe. Ook het legen van asbakken met sigarettenpeukjes op ons parkeerterrein gebeurt te vaak. Het bestuur roept alle tuinders op om alert te zijn en voortaan kunnen getuigen zich melden bij het bestuur of anoniem een briefje in onze brievenbus doen.

Eindelijk tuinieren en genieten

Een nat begin van het seizoen zorgde ervoor dat velen nog even gewacht hebben met het planten en zaaien van bepaalde groenten zoals boontjes. In de landbouw is men vier tot vijf weken achter op schema. Klimaatverandering is overal in de wereld actueel. Gelukkig blijft de natuur op De Vijf Slagen haar best doen en levert het mooie plaatjes op.
Met dank aan 'huisfotograaf' Katrin Frobitter:

Tuinders helpen tuinders

Wist u dat u als lid en tuinder dient deel te nemen aan het verenigingsleven?Nutstuinverenigingen als De Vijf Slagen worden in stand gehouden door enthousiaste tuinders en vele vrijwilligers die actief deelnemen om onze vereniging boeiend en bloeiend te houden. Kom bij een commissie of meldt u aan als BHV-er of technisch klusjesman/vrouw en organiseer een repair-club. Heeft u in het onderwijs gezeten? Bent u jurist of bent u een expert in elektra (zonnepanelen aanleggen?). Tuinders van 70 jaar en ouder zijn vrijgesteld van tuinbeurten, maar kunnen prima  meehelpen met bijvoorbeelde de organisatie van de plantjesmarkt, helpen bij de op- en afbouw. Misschien een salade of een taartje maken? Aanmelden kan bij Edith Soemodihardjo, tuin #001.
Tuinders helpen tuinders. Kom actief deelnemen in een commissie of deel uw kennis en talent met andere tuinders. Reageer via: bestuur@devijfslagen.nl.

Jeroen de Ruijter

Penningmeester (tuin 77)

Edith Soemodihardjo

Nutstuinparkbeheerder (tuin 1)

Huibert Kloet

Marketingcommunicatie (tuin 109)

Marianne Goes

Secretariaat (tuin 34)

Colofon
De Vijf Slagen nieuwsbrief staat onder redactie van het bestuur en is met zorg samengesteld. Wij maken u erop attent dat deze nieuwsbrief geheel op vrijwillige basis en in vrije tijd geproduceerd wordt. Bijdragen en suggesties van leden zijn van harte welkom. Op de ledenpagina van onze website vindt u alle overige informatie en adressen. Aan het lezen en ontvangen van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Het bestuur neemt geen verantwoording voor verstrekte informatie in tekst en beeld van derden. Type-, zetfouten en wijzigingen onder voorbehoud. Copyright De Vijf Slagen 2023.

Volg ons op Facebook en Instagram

Contact

Volkstuinpark De Vijf Slagen
Tafelbergweg 50
1105 BR Amsterdam


info@devijfslagen.nl
www.devijfslagen.nl