Cursussen en workshops


Dat het opzetten en onderhouden van een tuin geen sinecure is, weten inmiddels veel hobby-tuinders. Daarom organiseert De Vijf Slagen speciale workshops en cursussen voor tuinders en andere belangstellenden, zoals een cursus  De Gezonde Moestuin of een Snoeicursus.

De Gezonde moestuin
De afgelopen keren werd de cursus de Gezonde Moestuin op inspirerende wijze verzorgd door Janneke Tops. Helaas heeft zij nu andere werkzaamheden. Wij hopen met een andere cursusleider weer moestuincursussen te kunnen organiseren voor beginners en gevorderden.

 Snoeicursus
Waarom zitten er beestjes in mijn fruit? Hoe en wanneer kun je bijvoorbeeld een fruitboom, bessen- of druivenstruik snoeien om meer en gezondere vruchten te  oogsten?  Hoe stimuleer je een betere groei van rozen, blauwe regen en andere overblijvende struiken?  Tuinder en bomendeskundige Marco deelt graag zijn kennis en geeft aanwijzingen op je eigen tuin.
De workshops zijn in het voor- en najaar. Veel cursisten hebben op mooie leer-en-doe-dagen onder leiding van Marco al vakkundig gesnoeid.