Leden informatie


Open vuur
Vuurtje stoken en ’s avonds bij een lekker vuurtje in de tuin zitten klinkt aantrekkelijk. Het kan dus geen kwaad om af en toe iedereen weer te herinneren aan bepaalde regels. Zo zegt artikel 6 van het tuinreglement van de Bond van Volkstuinders dat het niet is toegestaan in de open lucht open vuur te hebben met inbegrip van vuurpotten, vuurkorven e.d.
Barbecueën is hiervan uitgezonderd, mits er houtskool wordt gebruikt. Hetzelfde artikel 6 staat niet toe afval op de tuin, het tuinpark of op het parkeerterrein te verbranden.

Bewateren planten
Tijdens langdurige droogte zal het nodig zijn om uw tuin van voldoende water te voorzien. Het water in onze sloten is afkomstig uit het Abcoudermeer en het Waterschap gebruikt het Aboudermeer om het water in onze sloten (soms op verzoek) op peil te houden. Het water in onze sloten wordt dus regelmatig ververst en er is geen enkele aanwijzing om te twijfelen aan de kwaliteit van het slootwater.  We vragen u dan ook om voor het bewateren van uw tuin slootwater te gebruiken en niet het kostbare drinkwater van de tappunten die her en der in het tuinpark te vinden zijn.

Teken
Op ons tuincomplex komen helaas ook teken voor.  Hierbij meer informatie om hoe om te gaan met een tekenbeet. In het kort:
• Op de tuin geweest?  Controleer uzelf en uw kinderen op teken, vooral de oksels, liezen, knieholtes, bilspleet, nek en achter de oren.
• Verwijder teken zo snel mogelijk met een puntig pincet (of tekentang) zonder te draaien aan de teek.  Maak het wondje daarna schoon met alcohol, Dettol of een ander ontsmettingsmiddel.

E-mail
Het komt soms voor dat berichten verzonden vanuit De Vijf Slagen in uw spambox terechtkomen. Ontvangt u als tuinder nooit berichten van De Vijf Slagen? Check dan uw spambox en vink aan dat de e-mail verzonden vanaf @devijfslagen.nl geen spam is. Hierdoor belandt de mail in het vervolg in de inbox van uw mailaccount.

Openingstijden clubhuis
Gedurende het seizoen en bij voldoende belangstelling proberen we het clubhuis vanaf 1 april in de ochtend te openen van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. U bent van harte welkom!